Cursus

Wat is AED

Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren.

De volledige naam van een AED is Automatische Externe Defibrillator. Defibrilleren kan bij kamerfibrilleren het normale hartritme herstellen. Dit is een ernstige ritmestoornis. Bij kamerfibrilleren worden de hartkamers snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken.

Bij een hartritmestoornis waarbij defibrillatie zinvol is, wordt een elektrische schok gegeven. Deze schok is een soort ‘reset’ van het hart. Na de schok zijn alle hartspiercellen als het ware weer gelijk geschakeld en moet het hart weer gewoon gaan pompen.
(Bron: Hartstichting)

Cursus AED

Elk seizoen tussen september en april verzorgen wij diverse basis cursussen reanimatie/AED bediening. Deze cursus duurt eenmaal een dagdeel van 4 – 5 uur. De kosten voor deze cursus worden betaald door de gemeente mits u zich aanmeld als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl. Anders zijn de kosten € 45,00 voor verdere informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Vergoeding

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere zorgverzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. ZorgWijzer heeft een overzicht gemaakt met alle vergoedingen die mogelijk zijn voor een EHBO- of reanimatie cursus vanuit de zorgverzekering. De pagina kunt u bekijken op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus Dit overzicht zal ieder jaar worden bijgewerkt, zodat de vergoedingen, premies en voorwaarden altijd actueel blijven.

Burger AED vragen

Voor vragen omtrent cursussen en opleiding Reanimatie / AED
kunt u e-mailen met secretariaat@aed-enkhuizen.nl
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met pr@aed-enkhuizen.nl.

Inschrijven Burger AED

Man / Vrouw(vereist)